echtscheiding-mediator-assen-groningen-drenthe-2018-34

Wat is echtscheidingsmediation

Echtscheidingsmediation helpt jou en je aanstaande ex-partner om in goed overleg zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Tijdens het traject maken jullie onderling afspraken. Onder begeleiding van een neutrale onpartijdige mediator. Als mediator begeleid ik het gesprek. Ik loods je op een juridische, zakelijke maar vooral menselijke manier door je scheiding. Daarbij komt dat ik oplossingsrichtingen bied specifiek gebaseerd op jullie situatie. Daarbij rekening houdend met jullie wensen en belangen. Om te komen tot gezamenlijk gedragen  en voor beide zo optimaal mogelijke afspraken. Uiteindelijk leggen we de afspraken vast in een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

Doelstelling echtscheidingsmediation

De uiteindelijke doelstelling van echtscheidingsmediation is dat er een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de Rechtbank kan worden ingediend. Dit echtscheidingsverzoek verzorgen wij natuurlijk voor jullie. Jullie hoeven zelf niet naar de Rechtbank. Bij het echtscheidingsverzoek zit het door jullie getekende echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

Voordelen echtscheidingsmediaton bij Mark

 • Jullie willen kiezen voor werkbare afspraken;
 • Hij gaat opvallend ver voor zijn klanten;
 • Vaste advocaat voor juridische check en afhandeling bij Rechtbank;
 • Daarbij komt een schat aan ervaring, waar jullie gebruik van kunnen maken;
 • Hij begeleid jullie van A tot Z;
 • Vaste tarieven, je weet precies waar je aan toe bent;
 • En in bepaalde gevallen betaald de overheid een groot deel van de kosten van jullie scheiding;
 • Gaat daarnaast vaak sneller en kost mede daardoor veel minder dan een juridisch traject;
 • Ruimte voor creatieve oplossingen welke vervolgens maatwerk opleveren;
 • Gesprekken zijn informeel en vertrouwelijk van aard en vinden in een open en veilige sfeer plaats;
 • Tenslotte, geen verassingen achteraf;

Dit zeggen onze klanten erover.

Uitgebreid netwerk

Door onze jarenlange ervaring hebben we daardoor een uitgebreid netwerk. Hier werken we vaak intensief mee samen. Zo hebben we op het gebied van hypotheken, belastingen, pensioenen samenwerkingspartners. Maar ook op het gebied van taxaties, testamenten en bijvoorbeeld het passeren van hypotheek en eigendomsakte. Op deze manier kunnen jullie meestal zelfs al tijdens de echtscheidingsmediation duidelijkheid verkrijgen in de hypotheekmogelijkheden na echtscheiding. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld banken en hypotheekverstrekkers. Op basis van deze mogelijkheden kunnen we dan jullie afspraken als maatwerk weer vastleggen in het echtscheidingsconvenant.

Waarschuwing

Echtscheidingsmediation is de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. Helaas kent deze populariteit ook een keerzijde. Mediator is (nog steeds) een vrij beroep. Iedereen kan zich daardoor profileren als mediator. En juist daarin schuilt een groot risico. Op google kun je bovendien alles vinden wat je zoekt. Gratis invuloefeningen voor echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen. Echter, vaak betaal je de prijs achteraf in de praktijk. Soms jarenlang. Het zijn standaard, algemene en dichtgetimmerde contracten.

Ons advies: Niet doen. Als je iets wilt dat specifiek bij jullie situatie past heb je er niets aan. 

Kortom, kies voor werkbare afspraken. Specifiek op jullie situatie. Passend bij je kinderen, werk, huis, financiën, agenda en je aanstaande ex-partner.

Natuurlijk ben ik als mediator geaccrediteerd door de Mediationfederatie Nederland met een specialisatie op het gebied van echtscheidingen.

Meer informatie?

GRATIS EN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING OF STEL JE VRAAG.

Zo goed mogelijk uit elkaar, het kan in 6 tot 12 weken

 

Comments are closed.