Ondernemer in scheiding?

Een scheiding terwijl jij, jouw partner of jullie samen een onderneming bezitten, is gecompliceerd. Regel het goed met de Mediation Company. Er spelen dingen die bij een ander helemaal niet spelen.

Wij zijn expert op het gebied van ondernemer en scheiden en helpen je je scheiding goed en snel te regelen.

We hebben verstand van

  • verdeling van de onderneming of de aandelen bij een huwelijk in gemeenschap van goederen en bij huwelijkse voorwaarden
  • de nodige fiscale aspecten en consequenties waarmee je rekening moet houden
  • de te zetten stappen bij waardebepaling van de onderneming
  • invloed van de verdeling op de continuïteit van de onderneming
  • financiering
  • inkomensberekening en -prognose en op basis daarvan het vaststellen van de partneralimentatie
  • juridische en fiscale kant van pensioenen

Je wilt vooruit maar draait in cirkels

Scheiden als ondernemer, dat is andere koek. Er zitten veel haken en ogen aan zo’n scheiding. Echt stappen zetten is lastig, of het komt er gewoon niet van. Nu niet. En de komende maanden ook niet als je zo doorgaat. Dat frustreert. We snappen de dilemma’s en begrijpen de belangen. Maar bel ons wel als het sein op rood staat. Zodat je onnodig gedoe en vertraging voorkomt.

Mediation is in alle opzichten beter

Bij ondernemers groeit de behoefte aan advies over de gevolgen van een scheiding. Steeds meer ondernemers geven de voorkeur aan een scheiding die niet bevochten wordt met een dure advocaat. Dat is niet voor niets. Met een scheidingsmediator kom je er in alle opzichten beter uit.

Effectieve combi

We helpen je scheiding aanzienlijk sneller te realiseren, dankzij onze unieke combinatie. We helpen je weer ruimte te maken voor de toekomst. De oplossing is misschien wel dichterbij dan je denkt.

  • Wij bedenken mogelijkheden waar je zelf misschien nooit aan gedacht hebt
  • We zitten niet vast aan standaardafspraken, dat levert voor jullie beiden voordeel op
  • De scheidingsdocumenten kunnen na het vonnis in de kast. En ze hoeven er ook niet meer uit, want je hebt er met ons goed over nagedacht. Alles is duidelijk.

Wat kun je van ons verwachten

Je mag van ons verwachten dat we je met onze zakelijke, juridische en menselijke bril door je scheiding loodsen. Wordt het echt heel specifiek of complex, dan werken we samen met fiscale-, juridische- en pensioenspecialisten.

Even onder ons

Misschien heb je voor je onderneming al een advocatenkantoor en denk je erover om dat nu ook voor je scheiding in te huren. Nodig ons eerst eens uit. Dat is de moeite waard. We komen graag langs. Zonder verplichtingen en zonder factuur. Ook’s avonds.