Goed loslaten begint met dit aanbod stevig vast te pakken

Veel van je keuzes nu, bepalen je geluk van straks

Mediation Company: Mark Grissen

Ongeveer veertig procent van de huwelijken en geregistreerde partnerschappen eindigt in een scheiding. Voor beide partijen niet de meest makkelijke tijd, waarin je vaak lijnrecht tegenover elkaar staat maar elkaar toch moet vinden in bepaalde beslissingen en regelingen.

Wat doen we met het huis? Bij wie gaan de kinderen wonen? Hoe regelen we de verdeling van de spullen? Het liefst wil je alles snel achter je laten om verder te gaan met je leven. De emotie zit hoog, en emotionele beslissingen zijn meestal niet de beste op de langere termijn.

Mediation Company is de hand die je door het hele proces van scheiden heen kan loodsen. Eén bedrijf met meerdere, beproefde, nuchtere en betrouwbare samenwerkingspartners en één aanspreekpunt gedurende het hele traject: mediator Mark Grissen.

Vooropgesteld: we kunnen de emotie niet wegnemen. Maar we kunnen het wel eenvoudiger maken, de ballast van je schouders halen in deze roerige tijden. We kunnen de zekerheid geven dat je de juiste informatie krijgt om goed doordachte keuzes te maken die ook op langere termijn de beste blijken. We helpen je door het oerwoud van juridische regels, mogelijkheden en ‘u mag hier uw handtekening zetten’. Dat doen we op een toegankelijke, onafhankelijke en professionele manier, gedurende het hele echtscheidingsproces en met één aanspreekpunt.

Een pensioenadviseur, hypotheekadviseur, fiscaal adviseur, notaris en advocaat; ons netwerk van samenwerkingspartners is groot. Kies je voor het hele pakket dan gaan we aan de slag. Kies je voor één of twee diensten, dan helpen we je met net zo veel zorg een aandacht verder. Niets is verplicht, alles is jouw keuze en we kunnen het pakket tussentijds ook altijd aanpassen. Dat geeft jullie alle rust en duidelijkheid die je in deze lastige tijd kan gebruiken.

Maak het jezelf niet ingewikkelder dan het al is. Kies voor Mediaton Company. Samen komen we er uit.

scheidingsmediator-advocaat-scheiding-assen-groningen-winschoten

Coben advocaten: Gerben van der Wal

Je kunt (soms enorm veel) geld, tijd en energie besparen door onze unieke samenwerking met Coben advocaten.

Wat je vaak hoort zijn de drama-verhalen waar je doorheen moet voordat je scheiding geregeld is. Slepende conflicten met torenhoge rekeningen van twee advocatenkantoren. Dat wil je niet, toch? Het uitvechten van een scheiding via advocaten en de rechter is voor niemand goed. Een vechtscheiding met twee advocaten wordt over het algemeen een dure strijd. Zo’n traject is vaak minder inlevend en harder. Afgezien van de vraag of een bevochten uitkomst überhaupt in jullie belang is. Het kost niet alleen meer tijd, het is meestal ook erg stressvol.

Toch werken we als Mediation Company nauw samen met Coben advocaten. Want soms is het wettelijk verplicht om een advocaat in te schakelen, of juridisch handig. We zetten de specifieke bevoegdheid van de advocaat in, als dat nodig of in jullie gezamenlijk belang is. Door deze samenwerking heb je wel de voordelen van de advocatuur, maar niet de nadelen.

Bij een echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen heb je sowieso een advocaat nodig. De advocaat moet dan namelijk het verzoek tot ontbinding indienen bij de rechtbank. Ook daarom werken we samen. Met als voordeel dat je één aanspreekpunt hebt. Elke scheidingssituatie heeft ook een zakelijke en juridische kant. Er moet een ouderschapsplan worden opgesteld, gemeenschappelijke goederen verdeeld, huwelijkse voorwaarden afgewikkeld, alimentatie berekend, fiscale zaken.

Door onze samenwerking met Coben advocaten weet je zeker dat al jullie afspraken juridisch goed op papier staan. Gegarandeerd.

Hypotheek en pensioen: Erik Gritter van Partners in Planning

Jullie besluiten uit elkaar te gaan, maar er is veel wat jullie nog bindt. De hypotheek is één van die dingen; woning en lening staan immers op beide namen.

Wie blijft er in het huis wonen? Kan je de hypotheek wel in je eentje dragen met maar één inkomen, en welke (financiële) gevolgen heeft dat voor de toekomst? Banken en hypotheekverstrekkers zijn vaak afwachtend en willen eerst een convenant zien voordat ze met je in gesprek gaan. Hoe kom je tot een goed doordachte en toekomstbestendige overeenkomst?

Partneralimentatie is van grote invloed op financieringsmogelijkheden. Wat zijn de mogelijkheden en hoogte van een eventuele partneralimentatie, en bij welke hoogte het mogelijk is de echtelijke woning over te nemen?

Kredieten, zoals een persoonlijke lening, flexibel krediet en doorlopend krediet kunnen een grote rol spelen in je leencapaciteit. Door herfinanciering zijn er vaak meer financieringsmogelijkheden voor de aankoop of overname van de echtelijke woning.

Hypotheekadviseur Erik Gritter brengt samen met jullie de mogelijkheden in kaart, kijkt of de gemaakte afspraken haalbaar zijn in de praktijk en helpt bij het herfinancieren van kredieten. Ook kijkt hij welke invloed eventuele partneralimentatie heeft op financieringsmogelijkheden en kan samen met jullie de hoogte bepalen. En op welke manier maken we de afspraken zo fiscaal neutraal mogelijk, welke partner kan wat financieel  dragen en hoe komen jullie tot een goede overeenstemming? Op deze manier weet je zeker dat je de handtekening zet onder afspraken die je na kan komen zonder dat ze een zware belasting leggen op je financiële toekomst.

En over de toekomst: hoe zit het eigenlijk met je pensioen? Welke gevolgen heeft het als je hier bij je scheiden afstand van doet? Ook als je dertig bent wanneer je gaat scheiden is het goed vooruit te kijken. Erik brengt in beeld wat de financiële positie bij pensionering is als je gaat scheiden en welke stappen je eventueel kan ondernemen.

Notaris: Johan Stotijn van Stotijn Notariaat

Handtekeningen, je zet er veel bij een scheiding. Het passeren van de akte van levering bij verkoop of aankoop van een woning, van de hypotheekakte, van de akte van verdeling als één van de partners de echtelijke woning over neemt.

En natuurlijk de testamentswijziging; je wilt immers niet dat je ex-partner alles erft als er iets met jou zou gebeuren. Vergeet ook de eventuele volmacht niet die je op naam van je ex-partner hebt afgegeven mocht je handelingsonbekwaam worden. Notaris Johan Stotijn helpt je hierbij. Met hem kan je het testament aanpassen, eventuele nieuwe volmachten regelen en alle nodige aktes ondertekenen.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen Erik en Johan sluiten veel zaken naadloos op elkaar aan en verloopt onderlinge afstemming soepel en vlot. Erik helpt met het opstellen van aktes, bij Johan worden ze gelegaliseerd.Daarmee houd je de flow in het proces en is snel schakelen eenvoudig.

Fiscaal adviseur: Gert Oostra van Oostra & Partners

In het jaar van scheiden kan er veel misgaan op fiscaal gebied. Dat is niet moedwillig, maar de materie is complex en kleine foutjes met grote gevolgen liggen op de loer.

Er worden bijvoorbeeld verkeerde bedragen ingevuld in de aangifte of de controle op de voorlopige teruggaaf gaat niet goed, met als gevolg dat je te veel of juist te weinig betaald of terug krijgt. Lopende toeslagen moeten zo snel mogelijk aangepast worden en de aangifte inkomstenbelasting over het jaar van scheiden kan verwarrend zijn.

En veel mensen weten niet dat ze als alleenstaande recht hebben op bepaalde toeslagen, zoals huurtoeslag, kindgebonden budget en zorgtoeslag. Deze bedragen wil je niet mislopen. Maar daar moet je zelf actie op ondernemen. Niet voor niets heeft de Belastingdienst hier het afgelopen jaar een grote campagne voor opgezet.

Zijn er afwijkende afspraken gemaakt? Dan kan Gert Oostra met jullie meedenken of een en ander zo fiscaal-neutraal mogelijk te maken.

Makelaar Gerben Gortemaker van Makelaardij Gortemaker

Door de korte lijnen is het snel zakendoen op het moment dat je moet doorpakken

Moet jullie huis in de verkoop? Of kan één van jullie daar tòch blijven wonen? In deze krappe markt zoeken naar een nieuwe woning? Of misschien zelfs wel twéé?

Jullie hebben echt al genoeg stof tot nadenken in deze roerige periode. Er moeten aan de lopende band keuzes worden gemaakt. Knopen moeten worden doorgehakt. Scheiden is altijd ingrijpend, maar weet je een harde juridische strijd te voorkomen en met elkaar in gesprek te blijven, dan kan Mediation Company jullie goed helpen. Bij alles wat er komt kijken bij jullie scheiding. 

Makelaardij Gortemaker is één van onze samenwerkingspartners. Gerben Gortemaker biedt met zijn jarenlange ervaring, expertise èn netwerk jullie de helpende hand. Hier lees je meer over de voordelen van een aan ons bedrijf verbonden makelaar.