Scheiden, waar moet je beginnen?

Zo goed mogelijk uit elkaar

Scheiden. Met zo weinig mogelijk gedoe. En daarna weer verder met je leven. Maar er is nog zoveel onduidelijk. Je ziet nog zoveel hobbels. Er zijn zoveel opties. Elke keuze die je maakt heeft consequenties. Van scheiden heb je geen verstand, de meeste mensen hebben er geen ervaring mee. Je wilt in alle opzichten zo goed mogelijk uit elkaar. En de juiste keuzes maken. We helpen je met je scheiding.

Overzicht en rust in je hoofd

Je wilt houvast in een situatie waarin je het soms totaal niet meer weet. Je snakt naar rust en duidelijkheid. Je moet stappen zetten om weer verder te kunnen. Een goed gesprek met ons is de eerste stap.

Hoe het werkt

Het eerste contact met ons is een belangrijk moment. Meestal neemt één van de twee partners contact met ons op. Dan leggen we uit hoe het werkt. Als de andere partner ook al even contact met ons wil, kan dat natuurlijk..

Eerste afspraak onder voorbehoud

Vrijblijvend dus. Jullie krijgen beiden een afspraakbevestiging. Openheid in ons contact is in jouw belang. En in dat van je partner

Jouw scheiding is uniek

Voor de een is een scheiding een achtbaan waar hij doorheen moet voordat ‘ie uit kan stappen. En voor de ander is het een kwestie van uitvoeren, daar is het meeste al duidelijk. Maar iedere scheiding is uniek. Wat het ook is, we werken open en onpartijdig. Altijd.

Bijna iedereen vindt het spannend

Misschien vind je het spannend omdat jij en je partner niet gelijk opgaan in dit proces. Omdat je boos bent. Of je partner is boos. Of omdat je nog zoveel vragen hebt. Over de kosten van scheiden, scheiden en de zorg voor de kinderen, over een ander huis, een andere partner of een convenant.

En toch, gemiddeld gesproken is je scheiding in zes tot twaalf weken een feit. Met duidelijke afspraken waarmee je verder kunt. En ook juridisch goed geregeld. Gegarandeerd.

Jullie zijn er al uit

Als jullie al weten hoe je het wilt regelen formaliseren we jullie afspraken. Het perspectief op een nieuwe toekomst is dan snel dichtbij. In het gesprek dat we dan hebben lopen we alle punten langs.

We toetsen jullie afspraken aan de wet en dragen suggesties aan. Onze ervaring is dat gemaakte afspraken toch nog iets gewijzigd worden of aangevuld. Uiteindelijk leggen we de afspraken juridisch correct vast.

Als dit jullie situatie is en je wilt het snel, dan kan het binnen een week.

Hoe pak je het aan? Vertrouw op onze kennis en op onze ervaring

Hoe lastig ook, hoe emotioneel soms ook, we helpen je. Van A tot Z. We gaan om tafel, bij ons op kantoor, online of bij jullie thuis. Soms zijn we de derde mediator op rij en lukt het ons wel. We zijn helder, begrijpelijk en inhoudelijk weten we heel veel. En we zijn van ‘doe maar gewoon’, zonder poeha of opsmuk. Dit zeggen onze klanten daarover.

Juridische documenten

We leggen juridisch alles correct vast in een;

  • Ouderschapsplan
  • Echtscheidingsconvenant
  • Alimentatieberekening
  • Echtscheidingsverzoek bij de rechtbank

We begeleiden je van A tot Z.

In 6 tot 12 weken goed uit elkaar