Kosten scheiding

Wat kost een scheiding? Als we het uitleggen wat er bij een echtscheiding komt kijken en wat de kosten van scheidingsmediation zijn, dan is de algemene reactie dat het meevalt.

Vast tarief

Duidelijkheid staat voorop. Daarom hanteren we vaste tarieven. Voordat je met ons in zee gaat weet je precies waar je aan toe bent. We doen je vrijblijvend een voorstel. Daar kun je ja of nee tegen zeggen.

Tegemoetkoming van de overheid

In bepaalde gevallen betaalt de overheid een deel van de kosten van jullie scheiding. De hoogte daarvan is afhankelijk van je inkomen en vermogen.

De eigen bijdrage bij scheidingsmediation is:

  • € 59,- bij een inkomen van maximaal € 29.600 (peiljaar 2021).
  • € 117,-bij een inkomen tussen € 29.400 en max €  42.400,- (peiljaar 2021).

Deze tegemoetkoming door de overheid verloopt via de Raad voor Rechstbijstand. Wij vragen de bijdrage in de kosten voor je aan.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Kijk dan in de polisvoorwaarden of mediation bij scheiding wordt vergoed door je verzekeraar.

Waarschuwing op zijn plaats

Op Google vind je alles wat je zoekt. Ook echtscheidingsconvenanten of ouderschapsplannen. Teveel om op te noemen. En gratis te downloaden. De prijs betaal je later in de praktijk. Niet zelden jarenlang. Het zijn dichtgetimmerde en algemene contracten.

Ons advies: niet doen. Want als je iets wilt dat bij jullie specifieke situatie past, bij jouw kinderen, jouw werk, jouw huis, jouw financiën, jouw agenda en bij je aanstaande ex dan heb je er niets aan. Kies voor werkbare afspraken. Zodat je straks ook écht een nieuwe start kunt maken.