Op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Assen of omgeving? Ook deze hebben wij “in huis” Wil je in alle opzichten zo goed mogelijk uit elkaar? En de juiste keuzes daarbij maken. Wij helpen je met je scheiding.

Echtscheidingsadvocaat of mediator

Een scheiding hakt erin. Soms is het moeilijk met elkaar in gesprek te blijven. Waar het bij een echtscheidingsadvocaat vaak uitdraait op een harde juridische strijd. Brengen wij liever rust en overzicht in deze periode. Tussen een mediator en een echtscheidingsadvocaat zijn grote verschillen. Meestal is een traject via een echtscheidingsadvocaat minder inlevend. Daarnaast denkt een echtscheidingsadvocaat is eerste instantie juridisch. De strijd moet gewonnen worden. Afgezien of een bevochten uitkomst in jullie belang is. Veroorzaakt een traject middels advocaten vaak een slepend conflict. Met torenhoge rekeningen als gevolg. Daarnaast kost het niet alleen veel meer tijd maar is het ook nog eens erg stressvol. 

Mediation

Mediation geeft minder “pijn”. Maar waar moet je beginnen? Er zijn zoveel opties. De meeste mensen scheiden voor het eerst. Iedere scheiding is daarnaast uniek. Bovendien wil je in alle opzichten zo goed mogelijk uit elkaar. We helpen je met de scheiding en het maken van de juiste keuzes. We werken altij open en onpartijdig. Dit zeggen onze klanten over ons. Een goede eerste stap is vervolgens het maken van een afspraak onder voorbehoud met ons. Vrijblijvend dus.

Juridisch

Het uitvechten van een echtscheiding via de rechter is voor niemand goed. Daarnaast bij een scheiding komt veel kijken. Naast verdeling van woning en huisraad. Vormen bovendien de hypotheek, alimentatie, betaal- en spaarrekeningen, levensverzekeringen, pensioenen, fiscale aspecten en dergelijke een groot onderdeel bij scheiding. En, als je kinderen hebt. Natuurlijk een ouderschapsplan en bepalen van de kinderalimentatie. Elke scheiding heeft dan ook een juridische kant. Door onze combinatie van mediation met onze samenwerkingspartners weet je zeker dat al jullie afspraken juridisch goed op papier staan. Gegarandeerd. Tenslotte verzorgen we ook de gehele afwikkeling van jullie echtscheiding, zie hierna.

Rechtbank

Als laatste heb je voor je echtscheiding of ontbinding van je geregistreerd partnerschap, met minderjarige kinderen, wel een echtscheidingsadvocaat nodig. Bij de Mediation Company werken wij met een vaste advocaat. Deze dient voor ons alle gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheiding in bij de Rechtbank. Wanneer je ervoor kiest om je echtscheiding via een mediator af te handelen kom je zelf nooit in de Rechtbank terecht. 

We begeleiden je van A tot Z

Meer informatie?

GRATIS EN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING OF STEL JE VRAAG.

Zo goed mogelijk uit elkaar, het kan in 6 tot 12 weken

 

Comments are closed.