Wat kost een scheiding?

We staan voor je klaar om jullie scheidingstraject snel, efficiënt en tegen een aantrekkelijk tarief te begeleiden.

Geen verrassingen achteraf. We bespreken altijd vooraf met jullie de kosten. We hanteren vaste tarieven, maar bekijken altijd eerst of (1 van) jullie in aanmerking komen voor een vergoeding door de overheid.

Vergoeding van de kosten

Afhankelijk van jullie inkomen en vermogen vergoed de overheid, via de Raad voor Rechtsbijstand, soms een groot deel van de kosten. Kom je in aanmerking dan betaal je een eigen bijdrage van € 55,– of € 109,– inclusief BTW en krijg je korting op de kosten die eventueel worden gemaakt bij de rechtbank. Als jullie beiden in aanmerking komen voor de tegemoetkoming dan kost een echtscheiding bijvoorbeeld (vanaf) € 193,–. Heb jullie een inkomen op bijstandsniveau dan vergoed de gemeente meestal zelfs ook deze kosten.

Vaste tarieven

Komen jullie niet in aanmerking voor de tegemoetkoming, dan hanteren we vaste tarieven. Deze tarieven variëren en zijn afhankelijk van jullie situatie. Maatwerk dus.

Eerst maar eens kennismaken?

Uiteraard kun je altijd komen kennismaken. Tijdens een kopje koffie kun je op ons kantoor of bij je thuis terecht met al je vragen, zonder dat je op de klok hoeft te kijken. We informeren je over onze werkwijze, het stappenplan, het tijdspad en de kosten.

Rechtsbijstandsverzekering?

Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Kijk dan in de polisvoorwaarden of mediation bij (echt)scheiding wordt vergoed door je verzekeraar.