Onze aanpak

Wij vinden het belangrijk dat we onze klanten zoveel mogelijk vergezellen in hun scheidingsproces. Ze staan er niet alleen voor. Het is onze uitdaging om jullie te begeleiden op een manier die past bij jullie en jullie omstandigheden.

Uiteraard kun je altijd komen kennismaken. Tijdens een kopje koffie kun je op ons kantoor of bij je thuis terecht met al je vragen, zonder dat je op de klok hoeft te kijken. We informeren je over onze werkwijze, het stappenplan, het tijdspad en de kosten.

Aan de slag

Willen jullie gelijk “aan de slag”, dan plannen we een afspraak in op een tijdstip en een locatie van jullie voorkeur en gaan we in gesprek.

Iedere situatie is natuurlijk verschillend. Soms is de communicatie dusdanig verstoord dat deze eerst moet worden “vlot getrokken” voordat we überhaupt kunnen bespreken welke formele afspraken er gemaakt moeten worden. Als de verstandhouding te wensen over laat, maar jullie gemotiveerd zijn hieraan te werken kunnen we via een goed gesprek (vaak meerdere) kijken waar de knelpunten liggen en werken aan een manier van communiceren die voor jullie werkt.

Misschien hebben jullie al helder hoe jullie willen afwikkelen. Dan bestaan onze werkzaamheden meestal uit het formaliseren van jullie afspraken. In de bespreking die we dan hebben lopen we alle punten bij langs en bespreken de (on)mogelijkheden. Het is onze taak te toetsen of de gemaakte afspraken voldoen aan de wet, maar we dragen ook suggesties aan, denken mee en onze ervaring is dat de gemaakte afspraken toch nog enigszins worden gewijzigd of aangevuld.

Van A tot Z

Uiteindelijk moeten de afspraken die jullie hebben gemaakt voor of tijdens het traject op een juridisch correcte manier worden vastgelegd.  Er moet een ouderschapsplan en/of een convenant worden opgesteld, een alimentatieberekening worden gemaakt en meestal een verzoek tot echtscheiding worden ingediend bij de rechtbank. We begeleiden jullie hierin van A tot Z.

 

You got company.