Advocaat, mediator of allebei

Hier lees je hoe je (soms enorm veel) geld, tijd en energie bespaart met onze unieke combinatie van mediation en advocatuur.

Minder pijn met mediation

Wat je vaak hoort zijn de drama-verhalen waar je doorheen moet voordat je scheiding geregeld is. Slepende conflicten met torenhoge rekeningen van twee advocatenkantoren. Dat wil je niet, toch? Het uitvechten van een scheiding via advocaten en de rechter is voor niemand goed.

Is een bevochten uitkomst in jouw belang?

Er zijn grote verschillen tussen een advocaat en een mediator. Advocaten denken in de eerste plaats juridisch. Over het algemeen is een traject via een advocaat minder inlevend en harder. Advocaten willen de juridische strijd winnen. Afgezien van de vraag of een bevochten uitkomst in jullie belang is, is een traject met advocaten vaak veel duurder dan mediation. Het kost niet alleen meer tijd, het is meestal ook erg stressvol.

“Maar jullie bieden ook advocatuur?”

Logische vraag natuurlijk, want dat klopt. Toch is er een belangrijk verschil. Wij zijn in de eerste plaats mediators. Maar soms is het wettelijk verplicht om een advocaat in te schakelen, of juridisch handig. Dan zetten we de specifieke bevoegdheid van de advocaat in. Dus wanneer de inzet van advocatuur nodig is of in jullie gezamenlijk belang is. Anders gezegd, met onze combinatie heb je wel de voordelen van de advocatuur, maar niet de nadelen.

Aandacht voor de relatie

Wij zijn gecertificeerde en geaccrediteerde family mediators. Opgeleid en ervaren om jullie scheiding zo goed mogelijk te begeleiden. Met aandacht voor de menselijke, relationele kant. Lees hier de gedragsregels voor de MfN-registermediator 

Wel een advocaat

Bij een echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen heb je wel een advocaat nodig. De advocaat moet dan namelijk het verzoek tot ontbinding indienen bij de rechtbank. Wij hebben deze advocaat in huis. Met als voordeel dat je één aanspreekpunt hebt en geen extra kosten maakt voor een externe advocaat.

Juridisch correct

Elke scheidingssituatie heeft ook een zakelijke en juridische kant. Er moet een ouderschapsplan worden opgesteld, gemeenschappelijke goederen verdeeld, huwelijkse voorwaarden worden afgewikkeld, alimentatie berekend, fiscale zaken. Door onze combinatie van mediation en advocatuur weet je zeker dat al jullie afspraken juridisch goed op papier staan. Gegarandeerd.